De Bedstee
Het Karnhuis
Het Klinket
De Arke
           
 
   
           

Een eindje van de openbare weg gelegen, aan een rustige oprijlaan geflankeerd door 2 fraaie, oude knotlinden, ligt de boerderij van de familie Verhage, Sasputsestraat 14.

De polder, waarin deze boerderij is gelegen, heet de “Prins Willem” polder en deze is ingepolderd in 1651. In de periode tussen 1656 en 1662 zijn in deze polder 15 hofsteden gebouwd, waaronder onze boerderij.

U vindt op deze plek verleden en heden verenigd. Het woonhuis is gemoderniseerd, maar bevat nog vele originele elementen uit vroeger tijd. Ook vindt u hier een grote oude schuur, stammend uit begin 1700 van het Vlaamse type.

Vandaag de dag is het nog steeds een agrarisch bedrijf en vandaar dat er ook een moderne schuur aanwezig is met moderne machines. Er worden hoofdzakelijk akkerbouwproducten verbouwd. Daarnaast zijn er zoogkoeien, met hun kalfjes.

De boerderij ligt verscholen tussen het groen. Lopend op het erf kom je oude groen elementen tegen, zoals de hoogstamboomgaard en de drinkput voor het vee. En natuurlijk ook de vakantiehuisjes, die elders zijn beschreven.

 

de boerderij uit 1700
  de wigwam in het bos  
  De linde met nr.14  
  Koeien in de wei  
Boerderij verhage 1937
  polder in 1920